Avantajele unui container frigorific pentru evenimente

Container Frigorific Pentru evenimente

Share This Post

Containerul original dateaza din 1956, cand a fost initial destinat transportului maritim destinat marfurilor uscate. La doar cativa ani de la investie, a inceput sa aiba un urias succes pentru ca reducea timpii de transport si ajuta la imbunatatirea utilizarii spatiului in nave si porturi. Totusi, containerul avea dezavantajul de a transporta marfuri sensibile la temperaturi ridicate. Asa a aparut, in timp, asa-numitul container frigorific.

Avantajele unui container frigorific

Fara dar si poate, containerele frigorifice ofera avantaje foarte mari in ceea ce priveste transportul marfurilor si, astazi, in egala masura, pentru pastrarea prospetimii acestora, chiar daca afara este foarte cald.

Cum functioneaza o camera frigorifica mobila

Un container frigorific pentru evenimente mentine marfurile din interior la rece, la o temperatura setata, constanta, prin circularea aerului. Aerul rece este pompat din partea de jos a unitatii, circuland peste si prin articolele depozitate, inainte de a iesi din container printr-o alta deschidere din partea superioara a unitatii, inapoi in sistemul de refrigerare.

Camerele frigorifice mobile cu mecanism de refrigerare au nevoie de puncte externe de alimentare, sau de generatoare electrice. In schimb, anumite containere frigorifice maritime sunt autoalimentate cu combustibil.

Containere frigorifice pentru evenimente

Cand si unde se folosesc containerele frigorifice

Exista foarte multe situatii in care un container frigorific pentru transport este extrem de utile pentru depozitarea produselor care necesita refrigerare. In zilele noastre, containerele frigorifice se folosesc atat in transportul maritim dar, in egala masura, se folosesc si pentru camere frigorifice portabile.

Acest lucru le face ideale pentru evenimentele la care trebuie pastrate alimentele la rece in cantitati mari sau chiar ese nevoie de pastrarea alimentelor inainte de a fi procesae sau vandute in anumite fabrici sau depozite. Pentru acest lucru, majoritatea apeleaza la serviciul de inchiriere container frigorific. Este simplu, practic, avantajos si la indemana oricui.

Container frigorific – refrigerare portabila pentru evenimente de succes

Pentru evenimentele unde se asteapta o multime de oameni, sunt necesare cantitati mari de mancare. Din cauza sensibilitatii alimentare, este nevoie de refrigerare la fata locului, indiferent ca vorbim de carnuri, legume si bauturi. Acest lucru este indispensabil, mai ales in zilele caniculare.

produs racit in container frigorific

Astfel, containerele frigorifice mobile sunt solutia perfecta pentru refrigerarea alimentelor, deoarece ofera toate capacitatile unei camere frigorifice traditionale, cu avantajul suplimentar al portabilitatii. In plus, aceste unitati sunt usor de folosit, de obicei compania de inchiriere se ocupa de setarile initiale impreuna cu un scurt instructaj.

Containerele frigorifice pot fi folosite penru depozitarea alimentelor la evenimente mari precum festivaluri, conferinte, nunti, botezuri, concerte, evenimente sportive sau spectacole in aer liber. Fiind portabil, este solutia perfecta de catering in aer liber!

In plus, o cabina frigorifica mobila nu doar ca ofera un loc rece alimetnelor, dar este, de asemenea, un loc sigur pentru depozitare, fiind ferit de paraziti si furturi.

Refrigerare alimente in caz de dezastre naturale

Desi nu ne place s-o spunem si nici macar s-o gandit, din pacate, ne confruntam tot mai des cu diverse dezastre naturale, iar atunci este nevoie de un raspuns rapid pentru a salva vieti. Un container frigorific este solutia ideala pentru a aduce alimente persoanelor afectate. Containerul frigorific, pe langa faptul ca este un vas pentru transport, pastreaza alimentele perisabile inauntru chiar si dupa livrare, in siguranta si ideale pentru consum.

Depozitarea produselor suplimentare in fabrici

Ce faci daca ai un stoc temporar prea mare de materie prima? Inchiriezi un container frigorific pe perioada necesara! Daca ramai fara spatiu de depozitare la rece pentru stocarea materiilor prime din propria fabrica sau cea la care lucrezi, containerele frigorifice mobile sunt solutia simpla, rapida si ieftina. Cu ajutorul acestora, poti extinde stocul de marfa si materie prima, pentru varfurile anticipate cererilor sau si pentru a achizitiona un plus de alimente atunci cand prinzi o oferta buna de pret.

Transport frigorific in siguranta

Frigierele sunt ideale pentru transportul marfurilor perisabile dintr-un loc intr-altul, chiar dintr-o tara in alta. Containerele frigorifice mobile sunt compatibile cu toate echipamentele de manipulare folosite pentru containerele de uz general.

Pe scurt, iata care sunt principalele avantaje de a folosi un container frigorific exact atunci cand ai nevoie:

  • Flexibilitate: se pot transporta si depozita atat articole mari ca si articole mici. Se pot instala oriunde, oricand.
  • Transport usor: sunt compatibile cu toate echipamentele de manipulare.
  • Instalare simpla si rapida: containerul frigorific se alimenteaza la retea sau generator, in functie de situatie. La cerere, compania de inchiriere containere frigorifice dispune si de generator pe combustibil.
  • Durabilitate: containerele rezista la conditii dure in timpul tranzitului.
  • Costuri reduse: castigi prospetimea produselor si reduci riscul de a periclita marfa.
  • Risc minim de furt si deteriorare: containerele frigorifice sunt cunoscute pentru constructia lor sigura si robusta, motiv pentru care riscul de furt este redus.

Ce sa verifici la un container frigorific

Daca esti in cautarea unui container frigorific de inchiriat, exista cateva lucruri de care sa ai grija pentru a te asigura ca obtii o oferta buna dar si un container potrivit nevoilor tale.

In primul rand, ia in considerare cat spatiu ai nevoie si pentru ce va fi folosit acest container frigorific, deoarece sunt disponibile dimensiuni variate.

container frigorific pentru festivaluri

In al doilea rand, conteaza partea estetica, de la vopsea, starea interiorara si exterioara, podeaua si peretii sa fie impecabili. Un container uzat nu va oferi aceeasi performanta ca unul mai putin folosit.

De asemenea, ai in vedere pe ce perioada ai nevoie de inchirierea containerului frigorific, deoarece timpul va fi criteriul principal pentru stabilirea costului.

Nu in ultimul rand, locatia este cea care conteaza – daca exista sau nu sursa de electricitate in zona. In caz contrar, va fi nevoie de un generator suplimentar.

In sfarsit, datorita capacitatii mari si variate de a pastra alimentelor, florile, vinul si orice produse proaspete si in cele mai bune conditii, containerele frigorifice sunt din ce in ce mai solicitate pentru servicii de catering si evenimente mai mari si mai mici care necesita exact acest tip de produs pentru un eveniment reusit.

Companiile de catering si organizatorii de evenimente inchiriaza in mod frecvent un container frigorific mobil, in timp ce companiile de transporta marfuri maritime sensibile, inchiriaza containere frigorifice maritime pentru siguanta maxima.